Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Microsoft bude chránit Linux pomocí svých 60 000 patentů od A.S. Pergill - Ono je to trošku sporné: Ta konkurence byla v...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 10. 2018 10:34

    A.S. Pergill (neregistrovaný)

    Ono je to trošku sporné:
    Ta konkurence byla v podstatě nacisty deklarována zcela oficiálně (a patrně byl skutečně prapůvodním motivem Hitlera strach ze Židů coby konkurentů, pokud vyjdeme z Mein Kampfu) a oficiální výklad alespoň zpočátku zněl, že do koncentráků jdou jen lidé (vč. Židů), kteří se nějak provinili proti státu. Touto propagandou se nechala oblbnout i část Židů (kteří v důsledku toho neutekli v době, kdy to bylo ještě možné).
    Holokaust jako takový patřil mezi nejlépe střežená říšská tajemství. Dokonce ani velitelé koncentráků neznali jeho rozsah, o podřízených nemluvě, ti žili asi ve stejném režimu jako u nás za komunistů obsluhy raket s jadernými hlavicemi (čili i na jejich rodiny byli nasazováni provokatéři, zjišťující, zda doma moc nemluvili).
    Takže "stravitelnost" na úrovni idejí (jak o ní píšeš) se moc neřešila, jen velmi důkladné ,"s německou pečlivostí" prováděné, utajení jeho podstaty a rozsahu. Nacisté se až do konce báli nepokojů v případě, pokud by se německá populace dozvěděla o skutečné podstatě a rozsahu holokaustu.
    Je taky dobré připomenout, že Německo prošlo po WW1 krvavou lázní povstání "rebublik rad", jejichž ideology a čelnými představiteli byli Židé (u nás komunisté v učebnicích dějepisu oplakávali Karla Liebknechta a Rosu Luxemburkovou - oba byli Židé a oba i významní vůdci povstalců s krvavýma rukama) - i to byl významný zdroj antisemitismu a podpory stran s antisemitským programem v Německu - byla tam spousta lidí, kteří v té době přišli o příbuzné nebo známé a dávali za to (zjednodušeně, zkratkovitě, to je jasné) vinu Židům.

    "Dát sviňárně lepší nálepku" je úkol obecně jakékoli propagandy, to vidíme i v rámci EU (a viděli jsme to i za komunistů). Konec konců, Merkelová politicky vyrostla za komunistů v NDR na "komunistického goebbelse pro mládež", tedy přesně na tomhle.