Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Microsoft bude ještě víc protlačovat Windows 10 od Filip Jirsák - Tak zrovna na to se těším, jak mi...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 10. 2015 12:44

    Filip Jirsák

    Tak zrovna na to se těším, jak mi vysvětlíte, že je zásadní rozdíl v tom, jestli aktualizaci nazvu KB17453986, nebo Service Pack 1, nebo Windows 10.

    Jinak podle toho článku o tom vědomě rozhodoval uživatel, akorát volba „neinstalovat Windows 10“ byla spojená s tím, že už by se neinstalovaly jiné aktualizace. Ale to je pořád dost vzdálené od „nainstalovalo se samo“. A mimochodem je to to samé, co se před necelým rokem dělo s Windows XP – buď jste je aktualizoval na nějakou novější verzi, nebo aktualizace skončily.

    To, že uživatelům po upgrade nechodí půlka hardware a půlka software je vaše ničím nepodložené tvrzení. Instalátor Windows 10 předem zjišťuje, zda je možné na daném počítači Windows 10 nainstalovat – pokud si myslíte, že to dělá špatně, popište nějaký konkrétní případ.

    Jinak to, že výrobce aktualizuje systém na nejnovější verzi, je podle mne správně – a naopak by měl být postižen ten výrobce, který to nedělá. Podívejte se na situaci ohledně telefonů s Androidem, kde spousta uživatelů marně čeká na aktualizace.

    o cem by mel vedome rozhodnout uzivatel
    To je sice hezká utopie, jenže drtivá většina uživatelů nemá potřebné znalosti, takže se nemohou vědomě rozhodnout. A ani to dělat nechtějí. To je akorát jedna velká lež od Microsoftu, která mu výrazně pomohla převálcovat ostatní – totiž že tvrdil uživatelům, že spravovat počítač je tak jednoduché, že to mohou dělat sami. Teď už i Microsoft přišel na to, že na té lži dál stavět nemůže – přesto se najdou lidé jako vy, kteří tu lež dál chtějí slyšet.

    Ano, je dost lidí, kteří počítače spravovat dokážou, obvykle je spravují pro desítky nebo stovky lidí ve firmách a institucích, používají software k tomu určený (tedy ne Windows Home) – a nemají problém s tím, že by se jim Windows 10 „nainstalovaly samy“.