Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Microsoft bude ještě víc protlačovat Windows 10 od Filip Jirsák - diskuze o kompatidebilitě které se válí po...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 11. 2015 11:23

    Filip Jirsák

    diskuze o kompatidebilitě které se válí po různých diskusních fórech
    Stejné diskuse se vedou i k jednotlivým aktualizacím KBxxx. Takže to není problém upgrade na Windows 10, ale problém všech aktualizací (a to nejen Windows).

    Tomu říkáš jen změna číslovky a UI?!
    Já ne. Ptal jsem se, v čem je rozdíl mezi upgrade na Windows 10 a měsíční aktualizací nebo service packem. A tyhle dvě věci byly to jediné, co jsem se dozvěděl.

    Jak se s tím vypořádají instituce a jednotlivci kteří W7 mají kvůli kompatibilitě pracovních programů (o ovladačích ani nemluvě)?!
    Vypořádají se s tím tak, že si nechají počítače spravovat od někoho, kdo tomu rozumí. Kompatibilitu pracovních programů a ovladačů řeší ten nástroj, který před upgradem zjišťuje, zda je upgrade možný.

    Jak by ses ty tvářil poté co by ti po vynuceném upgradu přestal fungovat program který ti zajišťuje výdělek?
    Tvářil bych se úplně stejně, jako kdyby mi ten program přestal fungovat proto, že mi někdo upgrade zakázal. Přičemž ta druhá varianta je mnohem pravděpodobnější. Navíc pokud je to tak důležitý program, bude to správce počítače nejprve ověřovat, a teprve když zjistí, že je vše v pořádku, pustí aktualizaci i na ostatní počítače. A i když si to budu šudlat sám a zjistím, že mi po upgradu ten program nefunguje, tak upgrade prostě odroluju a vrátím se k předchozí verzi.

    Prober se, chlape!
    Nemám zájem se probírat do vašeho světa. V institucích, které se mne nějak týkají, se používají verze Windows určené pro instituce, kde o nasazení aktualizací rozhodují správci. Na domácích počítačích kolem mne se někde používá Linux, někde Windows, všude jsou zapnuté automatické aktualizace a funguje to bez problémů. Tam, kde je možnost přechodu na Windows 10, ho postupně provádím, občas se to na něčem zadrhne, ale zatím jsem nikdy nemusel upgrade odrolovat zpět. A mimochodem je upgrade na Windows 10 podstatně lepší, než „upgrade“ z Windows 8 na Windows 8.1, který ve skutečnosti udělal novou instalaci operačního systému. Jediná „vada“ je, že nemám spoustu katastrofických historek z upgrade, jako všichni ti experti tady okolo.