Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Microsoft bude zřejmě povinně nabízet konkurenční prohlížeče od Sten - dokonce na podporu tohoto postavení byla uvalena cla...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 3. 2009 17:32

    Sten (neregistrovaný)
    dokonce na podporu tohoto postavení byla uvalena cla na neevropské automobily

    To by mě zajímalo, jak cla na neevropské automobilky podporují Škodu v konkurenci s Peugeotem, BMW, Audi, Fordem (německým) nebo Volkswagenem.

    Rozhoduje snad Komise Moudrých o tom, jestli Škoda Auto smí prodávat vozy s klimatizací v základní výbavě, nebo jaké modely vozů má uvádět na trh? NE. Je to otázka SVOBODY podnikání.

    To bude z toho důvodu, že Škoda možná má dominantní postavení u nás (tím si nejsem jistý), ale ne v celé EU, a naši výrobci autoklimatizací mají úplnou volnost vyvážet klimatizace kamkoliv v EU (žádné clo, žádné objemové omezení). Microsoft naproti tomu má dominantní postavení v celé EU a navíc daleko silnější, než má Škoda.

    Je to vidět na tom, že vynucených Windows XP N (které se jmenují N, aby nebylo jasné, že toho umí méně než plné Windows) se uživatelé štítili, a koupili jich slabých 1300 kusů, nejspíš když se překlepli v objednávce.

    Tak tohle je hodně blbý argument. Prodávat za stejnou cenu stejný výrobek s menšími možnostmi opravdu není dobrý důkaz o tom, že uživatelé ten přehrávač chtějí a jsou ochotni za něj i platit či si jej bezplatně stáhnout (tedy dělat něco navíc, jako musí u konkurence). Kdyby MS začal prodávat windows Vista Home a Windows Vista Ultimate za stejnou cenu, co by si asi zákazníci koupili?