Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Microsoft dál vydělává na Linuxu – podepisuje nové patentové smlouvy od Lael Ophir - Předpokládám že byste zahodil patent na úsporné žárovky,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 4. 2015 18:57

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Předpokládám že byste zahodil patent na úsporné žárovky, který má v popisu "zařízení na výrobu světla". Vždyť to už dělá klasická žárovka, jenom u toho žhaví wolframové vlákno, tak co na tom chcete patentovat? :)

    OS/2 ani umsdos nedělají totéž, natož stejně. Na FAT jsou dlouhá jména souborů implementovaná beze změny on-disk formátu. Navíc je volume s dlouhými názvy souborů použitelný i ve starších verzích OS, protože dlouhá jména obsahují checksum krátkého jména, takže lze detekovat a opravit když je někdo v adresáři přehází. Nepřipadá mi to jako zjevný design, který by k době podání patentu osoba se zkušenostmi v oboru přesně replikovala při stejném zadání, takže je to patentovatelné. Mimochodem jádrem patentu není abstract, ale claims.

    Ohledně US6826762: to samozřejmě není HAL z AS/400. Popsaný postup prakticky vytváří virtuální modem pro každou volající aplikaci. Hloupé telefony, pokud jsem si všiml, podobnou abstrakci nemají. BTW kdyby v Xeroxu byli schopnější, tak si podobně patentovali GUI.

    Mimochodem pracnost vývoje není pro patentovatelnost rozhodující.