Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Microsoft: „hledáme open source evangelistu” od Miloslav Ponkrác_ - Dovolím si opravit: Rychlost programu je reálně takto:...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 12. 2006 20:12

    Miloslav Ponkrác_ (neregistrovaný)
    Dovolím si opravit: Rychlost programu je reálně takto: ASM > C = C++ > C# > Java.

    Přechod mezi Java a C a zejména C++ není nijak náročný, proto jsem psal, že mají podobnou složitost. Pokud budu vědět, že mám v C/C++ psát program, kde záleží na rychlost, nepotřebuji ani profiler, abych rychlostně trumfnul Javu. Ono je to totiž proto že C/C++ vznilky proto, aby se mohly psát vysoce efektivní programy a maximálně rychlé a skoro vše je tomu v těch jazycích podřízeno. Přitom zejména C++ je poměrně vysokoúrovňový jazyk.

    Souhlasím s tím, že prochod C => ASM se téměř nikdy nevyplatí, protože složitost ASM je velmi značná oproti C/C++. Ale přechod Java => C++ není nija k náročný, pokud umíte oba jazyky a pokud záleží na rychlosti, rozhodně se časově i ekonomicky víc, než vyplatí.

    Celý problém je v tom, že prostě Java má zůstat tam kde je a nerozšiřovat lži ve stylu, že je rychlejší, než C/C++, protože tohle prostě Javě do vínku dáno nebylo a nikdy nebude. Stejně tak jako Java nikdy nebyla a nebude neobjektovějším jazykem, ani nejbezpečnějším jazykem.