Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Microsoft: „hledáme open source evangelistu” od anonym - Jestlize pouzivate C++, pak pouzivate mj. i objekty....

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 12. 2006 20:32

    bez přezdívky
    Jestlize pouzivate C++, pak pouzivate mj. i objekty. To kod zprehlednuje, ale zpomaluje. Takze podle me je C > C++.

    K C# vs. Java.. Zkopiruji svuj prispevek od jineho clanku:

    --
    Tyden stary pribeh: vytvoril jsem program v .NET2.0, ktery nacita jednotlive vety z databaze, prozene je XSL transformaci a ulozi zpet do jedne bunky. Na lokalnim pocitaci (1.6GHz, 1G RAM) se spusti, pracuje, na pozadani skonci. Pustim ho na serveru (4x1.5GHz, 4G RAM - 1G RAM volne). Okamzite po nacteni XSL sablony zacne jeji kompilace, behem 4 vterin si sezere temer presne 500M RAM a 10min. se nic nedeje (az na 100% vytizeni jednoho z procesoru). Pak se umoudri, vyuzita pamet spadne na 60-80M a zacne pracovat jako by se nic nestalo.
    --

    Takovehle excesy jsem s Javou jeste nezazil.

    Dalsim pripadem je to, ze v C# jsem narazil na problem, kdy byl silene pomaly pri rekurzivnim prochazeni stromem. Ten strom nemel nijak slozitou strukturu uzlu, dcerinne uzly byly kolekce a vypnuti vsech operaci nad uzly (zustalo jen samotne prochazeni) znamenalo narust vykonu o nejakych slabych 10%.

    Ke svemu prekvapeni jsem zjistil i to, ze server-side generovane stranky v JSP na Tomcatu jsou generovane svizneji nez v ASP na IIS. A ze Tomcat rozhodne nepatri mezi nejrychlejsi servery.


    Ano. Souhlasim, ze ve vetsine pripadu je C# rychlejsi. Ale kdyz uz neni, tak je ten rozdil vetsinou docela markantni.