Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Microsoft: „hledáme open source evangelistu” od Miloslav Ponkrác_ - Koukejte, kvůli tomu že se znásilňuje se taky...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 1. 2007 23:31

    Miloslav Ponkrác_ (neregistrovaný)
    Koukejte, kvůli tomu že se znásilňuje se taky nepřistoupí k hromadnému vykastrování všech potentních mužů. A přitom m tenhle způsob připomíná řešení ve Vistě.

    Je mi vydavatelů líto, ale je nesmysl kvůli tomu obhajovat ovládání operačního systému, kdy ani administrátor nemá systém pod kontrolou a řídí ho nastavení na nějaké placce a systém mu podle toho tu odstaví výstupy, nebo nějakou hw v počítače. Ať si vydavatelé najdou adekvátní řešení, a tím řešením rozhodně není nasazení takové debility dovnitř operačního systému.

    Jinak já nekradu, ani ke krádeži nenabádám, takže si nechte toho moralizování. Děkuji.

    Taky bych rád, kdyby vydavatelé kromě prznění médií a neustálém prohlašování všechny za zloděje, by měli také nějaké povinnosti. Minimálně alespoň tu, že by museli označovat zřetelně (řekněme jako u krabičky cigaret) povinně označit CD označením, že je tam ochrana ve velikosti alespoň 30% krabičky, když nic jiného. Dnešní stav, kdy to běžně není označeno vůbec. A aby nedodržení této povinnosti se trestalo pokutou řekněme ve výši 20% ročního obratu společnosti za každý vydaný neoznačený titul.

    Taky by se vydavatelé měli zamyslet nad tím, že mnoho lidí už se bojí originálních CD. Buď se bojí ochrany, nebo nějakého ochranného spyware (zdravím tímto Starforce), které je schopno likvidovat funkce systému, nebo dokonce ničit hw. Toto je určitě krok správným směrem.

    Navíc poslední vyhláška o autorských poplatcích zlikvidovala i mnoho čestných lidí, protože dost lidí pochopí, že za dílo se musí platit, ale už nepochopí, že Gott, Vondráčková i další dostávají peníze, i když nic nedělají prostě za nic. Já sám nechápu, proč při distribuci mých programů dostává Gott a Vondráčková peníze. Proč při kopírování mých věcí dostává Gott a Vondráčková můj podíl. Vůbec se nedivím, že pak lidé nepovažují za nemorální krást, když Gott a Vondráčková nepovažují nenormální parazitovat. Pokud vydavatelé řeší své problémy tímto způsobem, je mi jich líto. Prostě musí padnout na čumák, dokud nepochopí, že odcaď pocaď.