Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Microsoft je levnější než open source, zní z anglického Hampshire od Lael Ophir - Ad co když jich má 411 - všiml...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 5. 2014 23:37

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Ad co když jich má 411 - všiml jste si, že jsem psal o 410 licencích *ročně*? Pokud byste kupoval nové licence Windows po sedmi letech (což odpovídá upgrade WinXP na Win7), je těch licencí najednou 2870.
    V každém případě ale zůstává u Windows výhoda daleko lepší dostupnosti SW, adminů i zkušených uživatelů, plus snazší komunikace s okolím.

    Ad je vždy lepší být závislý na svém vlastním IT týmu... než... na firmě za oceánem - jo, možná je to lepší. Jenže ne pro firmu, ale pro členy toho týmu :)
    Ta firma za oceánem funguje déle než váš IT tým, a vyškolení specialisté jsou k dispozici všude po světě v hojném množství. O ukončení podpory nějaké verze SW se samozřejmě firma dozví několik let předem, jak to bylo známo i u Windows XP. Jestli jste to vy postřehnul ukončení podpory WinXP týden předem, kdy o tom mluvili i na TV Nova, vypovídá to něco o vás, ne o výrobci Windows.

    Ad kdyby tento argument byl správný, tak i Microsoft by si objednával veškeré práce u externistů - mýlíte se. MS dělá SW, a například budovy si nechává stavět externími firmami, protože je to věc kterou neumí a nechce dělat. Podobně masokombinát vyrábí maso, a IT je pro něj jenom nutný náklad, stejně jako elektřina nebo topení. Masokombinát nechce dělat IT business, vyvíjet produkty, a v podstatě nechce ani mít žádné IT; jediným důvodem pro existenci IT v takové firmě je zvýšená efektivita. Na IT business nemá odborníky, knowhow, management, marketing ani prodejní kanály. Podobně jako si nestaví služební automobily, nechce si stavět distra Linuxu.