Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Microsoft je levnější než open source, zní z anglického Hampshire od Seti - Řeč je o tom, že mít a udržovat...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 5. 2014 7:39

    Seti (neregistrovaný)

    Řeč je o tom, že mít a udržovat vlastní distro není nic složitého, pokud mám někoho, kdo tomu rozumí.

    Ad migrace: seznam a účel aplikací je velice podstatný. Pokud totiž nevíte, PROČ stále provozují 10 % aplikací na win, je tento argument irelevantní a nesvědčí proti přechodu na linux.

    Ad podpora: jasně jsem psal, že pokud má někdo odborníky, kteří systému rozumí. Nepsal jsem, že podpora není nezbytná VŽDY. Nepochopil, nebo potřebujete za každou cenu mít svou pravdu i s nesmyslnými příklady?

    Ad stížnosti: nikoliv, nešlo o OEM.

    Ad zaměstnanost: a těch 10 let, které migrace trvala jako co? Ty přeskočili? Nebo celou tu migraci zvládl ten tým, který zaměstnávají teď?

    "BTW o kolik procent ceny byste si připlatil třeba za stejné auto, kdyby se při jeho výrobě zaměstnalo o 10% lidí víc?"

    Opět: bavíme se o státní správě a ta NENÍ soukromou společností.

    "Nicméně Mnichov je závislý na americké společnosti Canonical, na americké Apache Software Foundation nebo The Document Foundation"

    Není.

    "A k tomu na vlastních 25 lidech, bez nasmlouvané externí podpory. Když se těch 25 lidí rozhodne jít o dům dál, bude mít Mnichov neskutečný problém."

    Já si myslím, že to nejsou hlupáci a mají to ošetřeno. Vy jste ovšem "odborník" na všechno :-)

    "Srovnání rizik závislosti na vlastním maličkém týmu (který je stejně závislý na amerických dodavatelích, jak jsem psal) a na velké americké společnosti mi vychází jasně pro tu velkou americkou společnost."

    A přesto ta firma s vlastním distrem linuxu funguje již více než 10 let a počet zákazníků jim roste (a není zdalrka jediná). Obejdou se bez podpory velké americké společnosti. Tudíž vám to vychází špatně.