Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Microsoft konečně záplatoval neopravené chyby, včetně těch od Google od MasoxCZ - Ale vždyť tenhle rozdíl v přístupu (W: ať...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 3. 2017 17:16

    MasoxCZ (neregistrovaný)

    Ale vždyť tenhle rozdíl v přístupu (W: ať z krabice funguje všechno a uživatel si to pozamyká, vs. L: ať z krabice nefunguje nic potenciálně rizikovýho a kdo to chce, ať ví co dělá) je známej cca 30 let a je právě příčinou toho, proč lino na desktopu je pořád ještě v podstatě výhradně průmyslová (a nerdovská) záležitost, na rozdíl od Windows, který jsou mainstream. Protože ten, koho má ten počítač živit (a není to náhodou zrovna technik), NEMÁ ČAS ani náladu bádat nad tím, jak to donutit dělat to co to má dělat. Nestojí o to si za strašný prachy kupovat literaturu, hodiny luštit dokumentaci, a měsíce něco zkoumat. Potřebuje k tomu přijít, a udělat to, k čemu má ten počítač jako nástroj. Teď hned.
    IMO vhodnou analogií by byl kutil (kterej prostě přijde do dílny a vyvrtá díru, přičemž obrobek drží holejma rukama a nevezme si ani brejle, a vědomě kašle na možnost že dostane šponu do oka) vs. robotizovaná fabrika ze sci-fi filmu, kam uživatel pošle požadavek ve formě ticketu a dron mu shodí provrtaný prkno na zahradu. Jenomže ten kutil to potřebuje teď a tady, nemůže a nechce čekat, až mu někdo tu továrnu postaví podle všech norem a vyškolí ho, jak ten ticket sestavit (samozřejmě včetně přesný specifikace zdrojovýho materiálu a technologickýho postupu). Potřebuje kus prkna a v něm díru. TEĎ. Protože mu běží náklady a na záda mu funí investor jeho garážovýho startupu.

    Takže laskavě svoje animozity a pohrdání windowsákama hoďte za hlavu a místo vymejšlení argumentů na podporu svý morální převahy uděláte líp, když pokrčíte ramenama a na těch uživatelích vyděláte nějaký prachy.