Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Microsoft má prý zájem o koupi BlackBerry od Lael Ophir - Ad fakt by mě zajímalo, co vy s...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 5. 2015 19:22

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Ad fakt by mě zajímalo, co vy s těmi Androidy děláte, že vám to mrzne, padá, galerie se otevírá minutu, nemáte dostatek místa na aplikace a máte tragickou správu paměti - to jsou bohužel běžné zkušenosti uživatelů. Jestli takové nemáte, buďte rád.

    Ad Naprosto plynulé GUI (až jsem čuměl) - to bych vám možná věřil, kdybych neměl v životě v ruce ani jediný telefon s Androidem :)

    Ad Widlofoun je vedle toho opravdu hodně chudý příbuzný a opravdu mě nenapadá žádná výhoda, spíš řada nevýhod - výhodou je to že prostě funguje, UI je plynulé, nemrzne, nerestartuje se, není děravý jako cedník, má lepší design (například vám aplikace nemohou posílat na pozadí zpoplatněné SMS),
    a hlavně se snadno používá. Osobně jsem ještě neviděl u MS uživatelsky přívětivější produkt. A mě osobně se líbí i ten minimalistický design UI.

    Ad aplikace:
    - na mobil skvělé fotky a to i v noci - Lumie mají tradičně špičkové foťáky
    - nabíjím jednou za 3 až 4 dny - to z něj asi jen telefonujete :)
    - místa na aplikace dostatek, správa paměti bez problémů - to první vám věřím, to druhé moc ne. Na Androidu vám mohou běžet aplikace na pozadí, a vyždímat paměť i baterku.
    - včetně VPN, SSH, RDP - to všechno máme i na WP
    - minimálně desítka browserů - nevím jestli je jich na WP deset, ale nějaké jsou. Nikdy jsem neviděl důvod používat nic jiného než vestavěný MSIE, který je velmi rychlý a plynulý, a to i na nejslabších strojích.
    - desítky video a audio playerů - opět jich existuje spousta i pro WP. Osobně používám ten vestavěný. Funguje dobře a používá HW akceleraci, takže nežere moc baterku.
    - stovky či dokonce tisíce kvalitních her od logických přes adventure až po FPS (s možností připojit na TV a použít gamepad či klidně klávesnici a myš přes USB nebo BT) - hry jsou na WP samozřejmě také. TV bude umět připojit až další verze WP, ale osobně to nevyužiju (proboha proč?). Klávesnice se připojit dá, gamepad jsem nezkoušel, ani jedno pro mě nemá smysl.
    - používám i jako audio syntezátor, připojím MIDI klávesnici a mám třeba poměrně kvalitní piano - to jsem nikdy nepotřeboval, ale kdyby ano, tak použiju notebook a například String Studio.
    - není problém připojit flešku či externí HDD, není problém namountovat síťový disk - nepoužívám telefon jako počítač. Síťové disky připojit jdou, USB disky jsem nezkoušel (asi nejdou).
    - desítky různých plánovačů, kalendářů, email klientů, čteček ebooků - totéž máte na WP, s tím že navíc i ty vestavěné aplikace fungují velmi dobře. Když mám Outlook, který se skvěle synchronizuje s mým notebookem i desktopem, proč bych používal desítky email klientů, kalendářů a plánovačů?
    - kancelářských aplikací s podporou MS formátů - před portací MS Office na Android jste měli jen nahrážky, dneska konečně můžete otevírat soubory MS Office plnohodnotně.