Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Microsoft neuspěl při odvolání proti pokutám EU od LO - No tak jestli nesežene lepší práci, tak se...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 9. 2007 10:56

    LO (neregistrovaný)
    No tak jestli nesežene lepší práci, tak se asi svobodně rozhodne v TESCO zůstat. Nebo si může zvyšovat kvalifikaci (jeden kolega se stal ze slévače IT adminem, a později managerem produktu), přestěhovat se... Každý si vybíráme sám.

    Stesk na používání pracovníků pouze na zkušební dobu je sice naprosto off topic, ale budiž. Firmy to dělají proto, že v ČR je téměř nemožné pracovníka vyhodit. Například v USA je možné rozvázat pracovní smlouvu na hodinu, což má za následek větší flexibilitu trhu práce, a firmy se tak musí o dobré pracovníky lépe starat. V ČR si pracovníci z nějakého důvodu myslí, že když dnes někde pracují, tak mají na pracovní místo nějaký "nárok".

    Mimochodem někteří manageři v retailech vyhazovaného podřízeného provokují, dokud je fyzicky nenapadne, a pak ho vyhodí za hrubé porušení pracovní kázně. To je ovšem silná káva. Častěji se využívají brigádníci, kteří tomu dávají flexibilitu srovnatelnou se zeměmi mimo EU. Zavoláte do agentury, že na příští týden potřebujete o 10 lidí více, a máte je. O týden později prostě řeknete, že chcete o 20 lidí méně, a je to.