Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Microsoft otevře platformu .NET. Poběží i na Linuxu od Lael Ophir - Ad tvori znacnou cast prijmu MS z mobilnich...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 11. 2014 13:01

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Ad tvori znacnou cast prijmu MS z mobilnich telefonu, ne-li jejich vetsinu - jak jsem psal jinde, na smartphonech podle všeho ještě pořád vydělávají jen Apple a Samsung. Zbytek výrobců se potácí okolo nuly, nebo je daleko pod ní.

    Ad mene bezne je to, kdyz nekdo vyhruzkami patentovym soudem nekoho primeje k placeni vypalneho za aburdni patenty, ktere se na vec eventuelne nevztahuji nebo jejich absurdita je takova, ze by neustaly soud, nicmene obet radsi plati, protoze vi, ze naklady na soud proti bohate korporaci by financne neustala - to je samozřejmě nesmysl. Výrobci platí protože patenty porušují a jejich právníci jim řekli, že by soud projeli. Kdyby si mysleli že soud vyhrají, asi by neplatili stovky milionů dolarů ročně.

    Ad Proto take seznam tech patentu, za ktere se plati, nesmi byt nikde zverejnen - zjevně ho minimálně část zveřejnila Čína, konkrétně 310 patentů.
    http://images.mofcom.gov.cn/pep/201404/20140408143159274.docx