Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Microsoft oznámil Internet Explorer 7+ od Cohen - Nebude. Zobrazovací jádro bude u IE 7 i...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 5. 2006 16:02

    Cohen
    Nebude. Zobrazovací jádro bude u IE 7 i IE 7+ identické. A prakticky jediné významnější zlepšení oproti zobrazovacímu jádru IE 6 o kterém vím je, že už konečně bude umět správně alfa kanál v PNG. (Nebo se pletu a bude konečně korektně zobrazovat validní stránky? Moc bych si to přál.) Tzn. problém téměř zablokovaného rozvoje webu novými technologiemy zůstává, protože prohlížeč využívaný 75 % lidí (i když už tohle je úspěch, není to tak dlouho, co to 95 % lidí) je zhruba 4--5 let (nebo kdy to vyšel IE 6) zastaralý.
    Přístup ať je IE špatný, aby ho nikdo nepoužíval je špatný. Mně tedy vůbec nevadí, že někdo používá IE. To je jeho věc. Když um nevýhody IE nevadí, klidně. Co mi ale velmi vadí je, že kvůli M$ IE musím prznit validní stránky různými hacky, aby je zobrazil i IE.

    Mimochodem, zrovna dneska jsem si četli jeden starší článek. Už nevím, co to přesně bylo ale z nějakého důvodu se tam strhla hákda o webobých prohlížečích. A celkem mě tam zaujal jeden příspěvěk. Byl ze začátku září roku 2005 a v textu bylo něco ve smyslu: "...Jasně, teď když je před vydáním IE 7, tak se určitě vyplatí přejít na Firefox kvůli novým technologiím a funkcím..." No, nějak mu to klučinovy nevyšlo. Je polovina roku 2006, před vydáním IE 7 je pořád ještě, ale teď už se ví, že nové funkce ani zlepšení zobrazování se konat nebude.