Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Microsoft považuje OpenOffice.org za konkurenta od Joelp - Plácáte tu páté přes deváté. A mícháte věci co...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 12. 2009 20:45

    Joelp

    Plácáte tu páté přes deváté. A mícháte věci co jsou vzájemně neslučitelné. Já jsem jen řekl, že lidé MSO používají většinou na věci, na které žádný kancelářský balík není určený. Ne že ho lidé neumí používat. Občas se někdo najde, kdo umí bravurně ovládat MSO, ale takových je opravdu málo.

    Nechoďte na mě s kompatibilitou. Copak MSO umí otevřít dokument z OOo, nebo jim podobným? MSO dokonce nedodržuje specifikaci docx, kterou si sám vymyslel. Vylezte prosím z vaší středozemě a dívejte se co lidé chtějí a co potřebují, na co byste chtěl aby chtěli. Veškeré dokumenty co by měly být vypuštěny na svět by měly být ve formátech, které jsou na přenositelnost určeny. A tím MSO ani OOo formáty povětšinou nejsou. V dnešní době je ideální PDF. Používejme věci na to, na co byly určeny.

    Nikdy jsem neřekl, že umím s MSO, nebo s OOo, ale prozatím jsem uměl vše co jsem potřeboval a jen málo kdo koho jsem viděl pracovat s kancelářským balíkem toho uměl více jako já. Asi se ale pohybujete v nějakých „lepších“ kruzích. Co znám výše postavené pracovníky, tak si nikdo z nich nedělá žádné složitější věci. Vždycky to zadá IT oddělení, aby mu vytvořili šablonu a on si tam mohl zadat svá data.

    Opět sem zanášíte bludy. Prosím nejdřív si to vyzkoušejte a pak pomlouvejte. Nikdo netvrdil, že se ve firmách používá jen word a excel. A kde jste viděl, že by calc s grafy byl pomalý? Navíc tvorbu grafů považuji za absolutní základ. Jestli vi ne, tak opravdu nevím, o čem se s váma bavím. Powerpoint? Koho chcete rozesmát? Já používám Impress a prozatím vše funguje jak má i když je to vytvořeno v Powerpointu. A Outlook? To je vtip? Kromě toho, že to nové rozložení vypadá opravdu hezky je to stále jen Outlook. Nastavení na nepochopitelných místech, s IMAPem si to dělá co chce a není možné se s tím domluvit. Navíc nevidím důvod, proč by v OOo měl být mail klient, když si člověk může používat co mu vyhovuje a na co je zvyklí. A proč by někdo kopíroval z calcu do wordu mi fakt není jasné. Použuju vámi oblíbené přirovnání: už jste někdy zkoušel dávat pneumatiky z auta na loď? Nikdo neříká že to nejde a že to nikdo nedělá, ale proč proboha? S tím faxovým serverem a správou dokumentů jste opravdu celkem trapný.

    Poslední odstavec a celé vaše texty mluví za vše. Ano, máte naučený celý propagační materiál MS. Jestli to všechno píšete z hlavy, tak si udělte duševní pochvalu od PR ředitele. Ty firemní „kalkulačky“ jsou jen pomalé a co se týče verzovatelnosti hloupé. Na takové věci by měly být specializované programy (mnohdy jsou a fungují lépe). Přesto, že máte asi dobré povědomí o MS produktech, jste velmi zaslepený. Proč vás napadlo zrovna webové rozhraní netuším, ale očividně jste zaspal dobu. Co se týče „interface“ (neumíte český?), tak webové aplikace jsou na tyto „kalkulačky“ mnohem vhodnější. Webové aplikace se dají ovládat úplně krásně z klávesnice což u excelu je celkem problém (bavíme se o tom vašem interface). I drag and drop zde funguje a asi se budete divit, ale můžete používat i „copy and paste“ z jiných aplikací.

    Na závěr chci říct, že si myslím, že je MSO v mnoha ohledech lepší než OOo. Nesnažte se proto přesvědčovat mě, že tomu tak je. Já to vím. Kdyby jste trochu lépe četl a nebyl zaslepený propagací MS produktů, všiml by jste si, že jsem jen psal, že drtivé většině uživatelů kancelářských balíků by stačil jen omezený počet funkcí, které obsahuje i OOo.

    Málem bych zapomněl: „A helpdesk a support budou zbytečně platit experty na další produkty?“ Cha :D Jaký support? (česky je to podpora víte?) K licenci nic nedostanete. Podporu si musíte koupit! Navíc na nějakou vaši „kalkulačku“ vám MS žádnou podporu nedá!