Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Microsoft považuje OpenOffice.org za konkurenta od fri - Uvažoval jsem nad tím, jestli znám někoho, kdo...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 1. 2010 9:40

    fri (neregistrovaný)

    Uvažoval jsem nad tím, jestli znám někoho, kdo používá Office. :-) A zjistil, že jednoho člověka znám. Byl k tomu „přinucen“ na školení, které mělo naučit začátečníky základům práce s textovým procesorem, a pak nás často sám nutil hledat řešení, co a jak ve Wordu, o čemž jsem já osobně neměl ani páru. A tak se to na základní úrovni, myslím, naučil. Ono to zcela jistě taky cvičí mozek a to je dobré. °_^

    Mám dojímající vzpomínku, jak jsem potřeboval před víc jak deseti lety udělat zápočet z tohoto předmětu, kdy jsem měl jako výstup svého úsilí naformátovat podle zadání jeden jednoduchý slovníkový text s různými řezy…, a jak jsem zodpovědnou osobu nakonec přesvědčil o tom, že ten jeho podpis opravdu chci, i když za jiný výkon, než si představoval – tři dny obrovského soustředění se na věc.

    Na dvohodinovky jednou za týden jsme chodili, ale když ona se praktická část věci prováděla až tu druhou, a to jsme museli jít na přednášku jinam, takže jsme tam nikdy nebyli. ^_^ Samozřejmě, že je MS na úrovni a přizpůsobuje se podmínkám, a potřebuje si vydělat na vývoj. Novinky ve funkcích jsou jedna věc a to, jaké procento uživatelů má dnes, anebo bude mít za pár let, další. To jeho vůrce a ty, co je zaměstnávají, zajímá – pochopitelně. A pak je tu konkurence se svými vlastními představami a cíli… Za těch deset let ukázala, že to myslí vážně.

    Když je občas kvůli vybavení stávajícího počítače nutné koukat na to rozhraní nových Office, tak si říkám, že když to vydržím ještě chvíli, tak zmizí moje oční vada. :-) Mimochodem, že jsou ty funkce, kvůli kterým na to člověk na začátku čumí jak tele na nová vrata, „schovány do té bubliny“ jsem si (znovu?)všiml včera. Úplně mě to překvapilo. To, že je ostatní tak nějak různě zase jinak logicky rozházeno a učleněno je proti tomu v podstatě maličkost související s ochotou naučit se ty věci kolem ovládání.