Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Microsoft se stal členem MariaDB Foundation od msmucr - Reklamu beru :) Okolo Postgresu jsem se vždycky jen...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 11. 2017 22:31

    msmucr

    Reklamu beru :)
    Okolo Postgresu jsem se vždycky jen mihnul, když už to někde běželo nebo se to nainstalovalo jako závislost pro aplikaci, co to používá.. (takže jsem se seznámil s pg_dump, pg_upgrade a společně s kamarádem laboroval s jeho automatickou garbage collection - autovacuum na nějakém serveru), ale nic jsem v tom sám nedělal ani nezkoušel.
    Určitě to vypadá lákavě, resp. je tam víceméně všechno, na co bych si pro moje potřeby dokázal vzpomenout (možná i mnoho věcí navíc, dělalo to na mě dojem, že bych šel tak trochu s kanónem na vrabce) a rozhodně by stálo za nějaké bližší seznámení.
    Teď jsem se ještě díval, že jsou tam je docela elegantní a jednoduchá možnost jak notifikovat připojené klienty (jako eventy na FB nebo Query Notification v MSSQL), aby si vylily svou lokální cache, stáhli aktuální data atp. což je užitečné a třeba v MySQL/MariaDB nic takového přímo není (alespoň co vím).
    Snad někdy bude víc času na pokusy :)