Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Microsoft tvrdí, že 40 procent virtuálů v Azure běží na Linuxu od ventYl - Ano, za castou. Hodne malou a typicky sa...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 11. 2017 10:32

    ventYl

    Ano, za castou. Hodne malou a typicky sa po nejakej nie velmi dlhej dobe ukaze, ze RAM je vadna, pretoze pocitac nie ze nahodne hadze BSOD, ale pada pri vacsej zatazi. Na nasich strojoch v pripade vadnej RAM alebo MB (zdroje sa u nas kupuju drahsie a overene, pretoze nic nenastve viac ako odstavena masina kvoli usetrenym 1000 korunam na zdroji, takze ich zavady su zriedkave) typicky pada kompilacia bud padom VS alebo castejsie padom celeho systemu, alebo je mozne problem odhalit pustenim memtestu.

    A nikto ma nepresvedci, ze necertifikovany driver pre zvukovu kartu moze za to, ze z casu na cas VS ignoruje breakpointy, nahodne sebou sekne (to mi je celkom jasne, preco sa to deje, kedze VS je siroko daleko jedine 32bitove vyvojove prostredie a nas projekt je velky), alebo za to, ze pri boote masiny pomerne casto vidavam dva kurzory mysi namiesto jedneho. A to mam stastie, pretoze kym som mal na stroji 7cku som videl BSOD raz pri upgrade NVidiackeho drivera, kde to bola znama chyba a s 10tkou som ho zatial videl asi len 5x. Mam kolegov, ktori na podobnom alebo identickom a rovnako starom HW vidia BSOD kludne aj denne. A nejako nie som presvedceny o tom, ze by rozptyl kvality drahych PC komponentov bol tak velky.

    Zvysok (majoritu) by som pripisal (ne)kvalite SW potazmo OS samotneho.