Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Microsoft ukončí podporu Windows 10 v roce 2025: příprava na Windows 11, nebo Windows 365 od Lael Ophir - Já myslel že těch aplikací pro nastavování je...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 6. 2021 1:36

    Lael Ophir

    Já myslel že těch aplikací pro nastavování je na Linuxu spousta. Když jsem jel Ubuntu na HW, tak mě třeba překvapilo, že nastavení refresh rate monitoru byl celkem porod. Ve standardních settings to překvapivě nebylo. Nakonec jsem zjistil, že mám na stroji dvě aplikace které jsou dostupné pouze spuštěním z terminálu (tuším nvidia-xconfig a lxrandr), plus je možnost si nainstalovat ARandR a nevím co dalšího. Další překvapení: každá z těch aplikací nabízela jiné refresh rates. Použití dvou monitorů jsem nakonec vzdal, protože při připojení druhého monitoru byl obraz jen na jednom z nich, a bohužel úplně rozpadlý.

    Ohledně té dvojkolejnosti Settings a Control Panelu máte pravdu. V principu Control Panel nabízí všechno, postupně se to duplikuje do Settings, a dané části Control Panelu jsou pak depreciated. Není tedy třeba hledat v obou aplikacích.