Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Microsoft ukončí podporu Windows 10 v roce 2025: příprava na Windows 11, nebo Windows 365 od dsfghjzukztersdycx vbhgnjuzrte - Nastavení rozlišení jsou pouhé 4 kliknutí: 1) pravé tlačítko...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 6. 2021 11:11

    dsfghjzukztersdycx vbhgnjuzrte

    Nastavení rozlišení jsou pouhé 4 kliknutí:
    1) pravé tlačítko myši na ploše
    2) nastavení zobrazení
    3) vybrat rozlišeni z combo boxu (2 kliknutí)

    postup je víceméně stejný od verze Windows 98 a možná ještě starší, ale já jsem začínal na 98. Liší se jen vzhled dialogu, ale jinak člověk, který umí číst, položku "Rozlišení obrazovky" vždycky najde během pár sekund. Systémové nastavení funguje pro všechny běžné grafické karty a pro takto banální úkol není nutné nastavení složitě lovit v ovládací utilitě grafické karty. Tam jdete, jen když chcete něco více advanced.

    Spárovat sluchátka je záležitost na neuvěřitelných 6 kliknutí:
    1) start
    2) nastavení (to moderní, ne staré ovládací panely)
    3) zařízení
    4) přidat zařízení Bluetooth nebo jiné
    5) Bluetooth
    6) kliknout na nalezené zařízení

    Funguje to pro zařízení Bluetooth Classic (BR/EDR) i LE. BR/EDR zařízení při párování vyžadují pár kliku navíc spojených s párovacím kódem a podobnýma věcma co s tím souvisí. Navíc ta "kupa hnoje" umí vyhledávat, takže kdyby Vás nenapadlo že připojení zařízení bude v sekci příhodně pojmenované "Zařízení", tak si můžete zadat třeba "bluetooth" do vyhledávacího políčka a jste tam.