Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Microsoft ustupuje a vydává záplatu i pro Windows XP od v.m... - než blbý překlad, to snad radši žádný ... Even...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 5. 2014 0:36

    v.m... (neregistrovaný)

    než blbý překlad, to snad radši žádný ...

    Even though Windows XP is no longer supported by Microsoft and is past the time we normally provide security updates, we’ve decided to provide an update for all versions of Windows XP (including embedded), today. We made this exception based on the proximity to the end of support for Windows XP. The reality is there have been a very small number of attacks based on this particular vulnerability and concerns were, frankly, overblown. Unfortunately this is a sign of the times and this is not to say we don’t take these reports seriously. We absolutely do.

    Realita je taková, že těch útoků sice nebylo tolik a trochu se to přehání, ale přesto se tato bezpečnostní záplata preventivně uvolnila pro úplně všechny uživatele, kteří ještě Windows XP používají. Ono to není nic příjemného na jednu stranu bojovat proti botnetům a kyberzločincům, ale zároveň vědět, že existuje na síti spousta starších počítačů bez podpory, které jsou potenciálním rizikem pro bezpečnost na síti pro všechny ostatní zákazníky. Je to jako když vyjedete na silnici se starým autem bez platné technické prohlídky. Sice vám to pojede, ale budete nebezpeční nejenom sobě, ale všem, kdo se vám dostanou náhodou nechtěně do cesty.

    Takže proto.