Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Microsoft vstoupil do Eclipse Foundation od Lael Ophir - Windows Phone 7 byly podporované skoro 4 roky,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 3. 2016 21:09

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Windows Phone 7 byly podporované skoro 4 roky, od 21.10.2010 do 14.10.2014.

    Ad s XP nejde o dobu podpory, ale o to ze ty systemu jsou stale ve velkem pouzivane a jsou derave, takze tvoje kecy o deravosti pro ne plati - pokud výrobce podporuje systém 12.5 roku, a nakonec dá zákazníkům s předstihem vědět že podpora končí a mají upgradovat, tak udělal daleko víc než kdokoliv jiný v oboru.

    Ad dokupovani podporu u enduseru si asi delas zadek - end useři hlavně měli dávno upgradovat.

    Ad tvurci distribuci poskytuji support, viz RedHat, SUSE, Canonical - Canonical jen pro velké firemní zákazníky, RedHat nabízí self-support za roční cenu vyšší než kolik strojí Windows včetně self-supportu, SuSE podobně. Takže Linux a podpora pro end usery? To si asi děláte zadek.

    Ad ze vyrobce telefonu neresi v budoucnu dostupne aktualizace je opravdu problem vyrobce zarizeni - nejde jen o telefony. Jde o domácí routery, chytré televize a nastupující Internet of Trash. Jak už jsem psal, výrobci zařízení to zmršili, ale autoři Linuxu jim dali možnost to udělat. Každopádně když má například víc telefonů s Androidem kritické chyby než kolik jich je nemá, tak se Linux začíná stávat synonymem pro bezpečnostní katastrofu.

    Ad synonymem pro nebezpecny system nebyli jen WIndows 9x, ale byli a jsou to Windows - to je pěkné slyšet od člověka, kterému jakákoliv na desktopu běžící aplikace může do root termu nacpat jakýkoliv text, a k tomu odposlouchávat všechno co píšete na klávesnici.

    Ad microsoft znasilnuje k prechodu na W10 tajnejma/masko­vanejma/lzive popisovanejma aktualizacema je uz extremismus za kterej by meli jit odpovedni sedet - no jistě. Kdo upozorní zákazníka na možnost upgradu na novější verzi, tak ho znásilňuje a měl by jít sedět. Necháváte si ty svoje výroky rámovat? :)