Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Microsoft vstupuje do Linux Foundation od Petr - Ano, ale pořád jde o sektor business aplikací,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 11. 2016 12:28

    Petr (neregistrovaný)

    Ano, ale pořád jde o sektor business aplikací, kde jsou zákazníky další firmy, které se mohou bránit (v případě Androidu např. nešlo o Android, ale o Javu jako takovou). Microsoft si při svých svinských obchodních praktikách bere za rukojmí uživatele. Jak se třeba mám bránit, když si koupím počítač kde nelze vypnout secure boot a já tam nemůžu nainstalovat jiný OS ? Jak, když prodejci možnost vypnutí secure boot Ano/Ne nedeklarují ?
    A co takhle podpora Microsoftu firmě SCO, která vyhrožovala patentovými spory jednotlivým firmám (velkým i malým) používajícím Linux - to nebylo odhánění zákazníků pryč od platformy ?
    Nebo jejich "partnerství" s Nokií, které spočívalo v tom, že Nokia zařízla svojí platformu, naštvala svoje dosavadní uživatele a Microsoft ji mohl odkoupit - krásná ukázka že o zákazníky jde Microsoftu až v poslední řadě. Stejně jako Nokia skončil třeba i Novell (tam to ale naštěstí už tolik lidí nepostihlo).
    Tak a teď - co asi od takovéto společnosti očekávat při jejím vstupu do LF, kdy si rovnou zaplatí (pro ně) pár drobných a hned jsou v představentsvu, proč asi...