Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Microsoft vstupuje do Linux Foundation od Petr - A cpe zákazníkům Oracle svoje řešení tak agresivně...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 11. 2016 12:38

    Petr (neregistrovaný)

    A cpe zákazníkům Oracle svoje řešení tak agresivně jako Microsoft ta svoje ? Já třeba mám problém, protože až si budu kupovat nový laptop, tak nevím jak to provedu - nevím jak se mám vyhnout svinstvu jménem secure boot, když prodejci nedeklarují, jestli má daný model možnost tuhle neskutečnou prasárnu vypnout - Microsoft totiž vyřadil ze svých specifikací povinnost umožnit Secure Boot vypnout. Teď už jenom stačí pár zákulisních dohod s prodejci (chcete mít i nadále Windows za zvýhodněné ceny a být tak konkurenceschopní ? Tak jedině natvrdo se Secure Boot...). Přitom na drtivé většině laptopů dnes Linux bez problémů běží (kratší výdrž na baterie mě nezajímá). Fakt nevím jak a kde si nový laptop budu kupovat.
    Závěr ? Ačkoliv nejsem zákazník Microsoftu, tak mi Microsoft komplikuje život. Alternativa (z historických důvodů) na poli počítačů není (přitom PC se vždycky prezentovala jako otevřená platforma) - dost velký rozdíl v porovnání s Oraclem, že ?