Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Microsoft vytvořil stabilizátor zrychlených videí od Lael Ophir - Ad presna data vam tezko dam - souhlas Ad...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 8. 2014 0:07

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Ad presna data vam tezko dam - souhlas

    Ad fragmentation score 1 - dokumentace k tomu říká následující: Get a current fragmentation count and an ideal fragmentation count, and calculate fragmentation score based on them. To mi přijde poněkud vágní. Navíc to nijak nepostihuje fragmentaci volného místa.

    Ad procento, kere uvadi Diskeeper ve Widlich - opět nevíme k čemu se vztahuje.

    Ad doporucuji defragmentovat, jakmile preleze 10% - tam je další otázkou, kdy vlastně defragmentovat. Zpočátku to jde celkem snadno, i když fragmentace nemá větší vliv na výkon. Když se fragmentace zvětší, je defrag daleko delší. Jak nastavit hranici?

    Ad rekl bych tedy, ze Ext4, kde je typicky pouze par GB volneho mista, je na tom po peti letech intenzivnejsiho provozu lepe, nez NTFS po nekolika mesicich neintenzivniho provozu - 1. nemáte k tomu dost dat, 2. jak jsem už psal, ve WinXP máte nejspíš komprimované zálohy Service Packů, což zvyšuje fragmentaci, ale jen v prostoru, kde jsou ty soubory uložené.