Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Microsoft zrušil v Office podporu některých formátů od anonym - Ne, vyjma těxhto kousků. Záloha registrů je dělána...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 1. 2008 16:01

    anonymní
    Ne, vyjma těxhto kousků. Záloha registrů je dělána po standartní instalaci základních ovladačů a SW. Nevím, jestli vy na .rar a .zip používáte různé programy, ale já ne. Právě z důvodu toho, že si nechci zasekat systém.

    Ano, pokud přidám klíč, prakticky se nic nestane. Jenže každá aplikace přidává desítky klíčů.

    Ohledně fragmentace jsem někde viděl moc pěkný článek věnující se problematice EXT3 filesystému. Je v angličtine a myslím, že tu snad i byl jeho překlad. Doporučuji přečíst. Pokud nemáte disk zaplňený na 99.9%, tak se v případech kilobajtů není čeho bát.

    Ne, počítám pouze konfiguraci _systému_. Uživatelská konfigurace nemá s touto nic společného a tedy je podle mě mimo cpát ji k systémové. RPM distribuci nepoužívám. Z mých příspěvků je možné vyčíst, že používám Gentoo linux, který binární není. (z velké části - proprietární SW jako třeba drivery od nVidie, či RealPlayer samozřejmě binární jsou).

    Nevím, proč srovnáváte systémy Microsoftu s dřevními linuxy :-). Takové srovnání by ani mě nenapadlo.ta provázanost byla myšlená tak, že k tomu abyste toto mohl udělat, musíte používat proprietární SW z dílen Microsoftu. Nemáte prostě jinou volbu. A pokud jste někdy měl čest s takovou dokumentací k formátu .doc a podobné, jistě uznáte, že i když by Microsoft specifikace těchto komponent prodával (což nevím, nepracuji s jeho komponenty), tak soudě podle kvality zmiňované dokumentace by byl vývoj jiné implementace přinejmenším neskutečně složitý. Ani ne tak složitostí dané věci, ale stylem dokumentace.

    Nevím, jak vy, ale já osobně znám init skripty pouze ve složce /etc/init.d - pokud je tou někde jinak, je to věcí prasat, které tvořily danou distribuci a ne Linuxu jako celku. (Zanedbávám rozdíly v BSD a Linuxu - to jsou v podstatě jiné systémy, které měly společné hlavně předky). Tyto skripty mohu volat externě, není ale samozřejmě tak snadné jako ve Windows. Pokud má systém 5 adminů, kteří nejsou schopni mezi sebou komunikovat není to chyba systému ale těch administrátorů. POpravdě já nemohu jen tak spustit třeba dvě instance Apache - pořád je zde zámek, který určuje, že daný démon běží.

    WINE mi běhá i bez skřípění zubů. Opět je to jen o tom, jak je jeho uživatel-správce šikovný. Špatně nastavený WINE je absolutně nepoužitelný. Jinak ho používám třeba na to, když si chci jednou za čas zahrát svou oblíbenou hru Diablo II, Counter-Strike nebo Starcraft. Nemusím proto bootovat do windows jen kvůi těmto hrám.

    Ano, v Opeře jsou funkční. Jak jsem již psal - MAN slouží k naťuknutí třeba syntaxe, parametrů atd. _není_ (a ani nemá být) to manuál, který by něco dělal za vás. Navíc MAN je většinou používaný k programům, co se týče syntaxe, kterou mi v těchto stránkách předhazujete je trošku jiné kafe.

    Ne, DVD bylo hlavně o CSS. Myslíte, že pokud někdo bude mít patent na auto, a já vyvinu něco, co jezdí a dá se do toho lít benzín, budu muset platit patenty? Ne, pokud nepoužiji patentovanou _technologii_. To že se to dá používat stejně jako auto už nikdo neřeší.

    Prosím, nerozvádějte diskuzi o OpenGL, a už vůbec nezatahujte do hry nějaké subsystémy DirectXu. Pokud považujete 3D za primitivum, zkuste vymyslet něco, co zobrazí objekt alespoň ve 4D. A nebo ne - nestyďte se - ať každý vidí, že se nebojíte, berte rovnou v 5D. Tím teprve trumfnete "3D primitiva" a dokonce i ta "3D primitiva", které umí DirectX :-). Pokud to dokážete, přijďte a já před vámi padnu na kolena. Beze srandy :)