Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Microsoft zvažuje bezplatnou verzi Windows 8. Trápí ho Chromebooky od Lael Ophir - OMG. Ta čísla máte samozřejmě vycucaná z prstu,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 3. 2014 18:33

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    OMG. Ta čísla máte samozřejmě vycucaná z prstu, a zrovna počítačů bez OS se trvale prodává spousta (koukněte i dnes do nabídky Alza.cz). Navíc je tu řada dalších možností:

    4. Budu prodávat počítače s OS/2, eComStation, BeOSem, distry Linuxu, FreeBSD, OpenSolarisem a dalšími systémy. Ty sice nemají na trhu velké procento, ale trh je veliký, takže se dost možná jeden větší dodavatel uživí, zvlášť pokud bude opravdu rozumět tomu co nabízí.
    5. Vyvinu vlastní OS nebo zaplatím jeho vývoj, a zkusím s ním prorazit na trhu.
    6. Dohodnu se s Applem, že budu dělat počítače pro něj.
    7. Začnu místo PC prodávat servery, klidně s Linuxem, FreeBSD a dalšími UNIXy. Můžu z toho udělat značkový shop pro Red Hat, SuSE a MandrakeSoft.
    8. Místo PC začnu vyrábět storage - kasle jsou prakticky stejné, jen do nich budu cpát spoustu HDD, jeden malý board na ARMu a firmware co mi skoro zdarma napsali studenti.
    9. Začnu místo počítačů vyrábět mobily, autorádia, DVD/BR přehrávače, nebo cokoliv jiného, co mi přinese zisk.
    10. Továrnu pronajmu nebo prodám někomu jinému, koupím si v Karibiku jachtu, pozvu pět slečen s velkýma... očima a dám si s nimi cestu kolem Jižní Ameriky.

    Sám jste vyjmenoval tři možnosti, já dalších sedm. Těžko pak můžete tvrdit, že vybíráte z jedné možnosti. Pokud vám jedna možnost připadá s přehledem nejlepší, jděte do ní. Ale neříkejte u toho, že nemáte na výběr. Těch možností je totiž vždycky celá řada.