Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Minix žije dál z evropských peněz od Lael Ophir - Máte nějaké reference na procesy s těmi farmáři?...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 5. 2009 18:10

    Lael Ophir (neregistrovaný)
    Máte nějaké reference na procesy s těmi farmáři? Moc se mi to nezdá.

    GMO jsou hrou s ohněm? Před časem jsem tu psal, že "klasické" šlechtění probíhá například tak, že se ozařují semena, a zkouší se výsledky. Jak se ozáření podepíše na bezpečnosti výsledné potraviny, to se ani netestuje. Proti tomu jsou genetické manupilace velmi čistý způsob šlechtění.

    Rozvojový svět má problémy s potravinami. Zeptejte se v Egyptě a Jemenu, jestli by nechtěli vyšší výnosy. A nakonec všude, jestli nechtějí snížit spotřebu herbicidů a pesticidů. Rýže s beta karotenem může zabránit v rozvojovém světě 1-2 milionům úmrtí ročně, a 500k trvalých oslepnutí, které způsobuje nedostatek vitaminu A. Přínosy zjevně mohou být značné.

    Bt toxin je v cílovém množství lidem zcela neškodný, což prokázalo několik studií. Navíc naprostá většina kukuřice není požívána lidmi, ale skotem.

    Evropa je proti GMO díky hysterickým akcím zelených. Naopak zbytek světa nemá s GMO problémy. Bio produkce mě opravdu netrápí, nejsme se středověku. Možná byste měl vědět, že ekologické farmy produkují potraviny s vyšším obsahem plísní, než komerční zemedělství. Ty toxiny vám neudělají dobře.