Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Minix žije dál z evropských peněz od Lael Ophir - Vypdá to, že jsem mimořádně tolerantní člověk. Například...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 5. 2009 23:50

    Lael Ophir (neregistrovaný)
    Vypdá to, že jsem mimořádně tolerantní člověk. Například si všimněte, že bych velmi uvítal společnost bez náboženství, ale přesto nenavrhuji žádné nesmysly typu vypalovat kostely a zabíjet věřící. Pro mě je samozřejmé, že jsou lidé svobodní, a pokud se chtějí modlit třeba k Velké Tykvi, je to jen jejich věc, dokud u toho nezasahují do práv jiných lidí (lidské oběti a hony na čarodějnice bych proto netoleroval).
    Bohužel se mi zdá, že tolerance a respekt k právům ostatních je na tomhle světě až neobvyklá věc. Čím tupější lidé, tím raději by zakázali cokoliv, co se jim zrovna nelíbí.

    Souhlas, muž by měl být schopný. Existují i páry, kde je dominantní žena, ale opět to není pro mě. Myslím, že mužská psychika se těžko srovnává se submisivní rolí. Vždyť jsme potomci lovců a válečníků, selektovaní desítky tisíc let na boj, útěk, rozhodování, soutěž, pokřik a spolupráci. Máme to v krvi. Ženy jsou obecně jiné. To samozřejmě nevylučuje rovnost práv a povinností, ani ženy na typicky mužských místech a naopak (řteba kolega jako student dělal au pair v UK).