Hlavní navigace

Názor ke zprávičce MIT odhalil 100 USD notebook od anonym - Asi me budete tlouct, ale rist to musim....

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 11. 2005 22:24

    anonymní
    Asi me budete tlouct, ale rist to musim. Ma cenu to vyrabet?

    Uvedu pouze dve oblasti, ktere ma napadly a to nacasovani a ekologii. Ty jsou podle me nejkriklavejsi, ale ne jedine.

    Proc nevyrabet:
    1) Afrika a ostatni zeme tretiho sveta nepotrebuji notebooky pro skolaky, potrebuji podobny "zazrak" jako se stal v Indii(stabilni svrchovany stat, demokracie, vzdelani).
    2) Masivni nasazeni noteboku do zemi tretiho sveta vidim pouze jako zamorovani tamniho prostredi toxickym odpadem, protoze v to se kazda elektronika po trech letech v subtropech stane. Skutecne si myslite, ze levny NB ma dostatecne kvalitni kastli, aby uchranil vnitrnosti pred mistnim klimatem? Bez servisni site?

    Z techto duvodu vidim jiz zminenou iniciativu (50x15 =50% obyvatelov planety zem na internet-e do roku 2015) jako holy nesmysl a vzhledem k soucasnym technologiim vyroby a zejmena likvidace pocitacovych soucasti jako naprosto nezvazenou a spatne nacasovanou vizi, ktera v pripade jejiho plneni muze byt pouze velkou ekologickou pritezi.

    Proc si to myslim?
    1) Uz jsem to rikal, nepotrebuji pocitace, ale podminky pro svobodny obchod a rozvoj (Na to ale nas slavny zapad se.., protoze uz v Indii vidime konkurenci, tak proc si jeste vic podrezavat vetev? V zacatku cinskeho stoleti se musime preci napred postarat sami o sebe.)
    2) Uz i automobilovy prumysl vyrabi auta s naprosto ekologickou likvidaci, tak proc napred nevyjasnit pravidla recyklace PC vnitrnosti, nez se pustime do podobneho projektu?