Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Mníchov bude stáť prechod na Windows 100 mil. eur od null null - @Lael Ophir (demagog.m$) "Tvrzení o údajném nátlaku MS je...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 1. 2018 10:53

    null null (neregistrovaný)

    @Lael Ophir (demagog.m$)

    "Tvrzení o údajném nátlaku MS je konspirační spekulace, ke které nemáte žádné důkazy, a dokonce ani žádná fakta která by takovou hypotézu podporovala."

    Tak už jenom to, že jaksi chybí konkrtétní výčet těch hrozných neřešitelných problémů s řešením na LiMuxu, jaksi ukazuje, odkud vítr vane. To, že k výměně systémů ve prospěch M$ přijde i se změnou vedení je taky zajímavý ukazatel. Hlavně oba zároveň. Naopak argument, že M$ přesunul pobočku, mi přijde nepodstatný, ten přesun dokonce snad i logický, při takovém objemu bych přesunul asi taky ...
    Ovšem myslet si, že o nátlaku bude existovat nějaký přímý důkaz, snad dokonce zápis z takového nátlakového jednání, a téměř takový požadovat je, a to mi promiň, dost debilní ....

    "Podle všeho ani nevíte jak funguje daňový systém v Německu (hodně se přerozděluje mezi regiony s vysokým a nízkým výběrem daní), kolik z daní MS zůstane v Mnichově, a jaké procento příjmu města to činí"

    A pokud zaplatí daně v německu, tak se nefér, případně nepovoloné jednání, může? Co to je za debilní argument? Když budu platit miliardy na daních, tak kde je hranice beztrestnosti? Můžu jenom ovlivňovat, nebo i třeba vraždit? Debilní, že?

    "Už jsme o tom mluvili minule - tak nízký standard pro činění závěrů je opravdu na pováženou"

    Činění závěrů ... A kdo tvrdí, že jsou to závěry a ne názory? Na soud to asi není, ale taky nemáme pravomoce, např. nahlížet do různých dokumentů. Ale jako občan EU si názor podle celkového dění okolo udělat mohu. Ostatně kdybys napsal nějaký ten konkrétní důvod, který se na LiMuxu nedá vyřešit za 100M EUR tak bys můj názor mohl hodně zvrátit. Zatím se tak nestalo ...

    "Jinak za projektem LiMux stojí fanoušek Linuxu, který to otevřeně deklaruje. Je to tedy špatný projekt, protože ho vede fanoušek?"

    "Jinak za projektem LiMux stojí fanoušek Linuxu, který to otevřeně deklaruje. Je to tedy špatný projekt, protože ho vede fanoušek?"

    No, viděl bych rozdíl mezi fanouškem který vede projekt (a takových bude po právu i v MS) a fanouškem z politického vedení, který hned jak přijde otočí kormidlo ke konkurečnímu proprietárnímu řešení.

    Závěr: trestné to není.
    Názor: Je to velmi podivné a odpovědné orgány by měli nějaká závěr vyvodit