Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Mnichov úspěšně dokončil přechod na Linux od Lael Ophir - Právě teď mi běží osm instancí Notepadu. Ve...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 12. 2013 4:20

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Právě teď mi běží osm instancí Notepadu. Ve většině z nich jsou nějaké krátké poznámky: kdo volal a co chtěl, krátké seznamy věcí k zařízení apod. Notepad je geniální právě v té jednoduchosti - je jako post-it lístek.
    Samozřejmě na cokoliv náročnějšího je tu Notepad++ (zdarma), Visual Studio (zdarma), nebo cokoliv jiného. Ale proč používat tank, když potřebuju zatlouct hřebík?
    Vi je zločin. Vymyslet tak příšerný interface muselo dát fakt hodně práce. O to víc překvapí, že se ve světě Unixů dodnes používá. Ono to asi bude tím, že nic jiného nenajdete na konzoli na všech systémech. A s tím chaosem v terminálových sekvencích, který je pro Unixy specifický, se nakonec bohužel vyplatí i znát hjkl :)

    Co konkrétně je špatného na MS pro WinRT?

    AD a Group Policy samozřejmě používá každý úředník v každý pracovní den. Je to zásadní pro single sign-on a hromadnou správu počítačů. Přitom k aktivaci stačí přidat počítač do domény pomocí účtu, který na to má oprávnění. Osobně jsem neviděl alternativu pro Linux, která by byla stejně dobrá; nevylučuji samozřejmě, že může nějaká existovat.