Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Mnichov úspěšně dokončil přechod na Linux od Lael Ophir - Už vidím, jak se na SW klávesnici smartphonu,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 12. 2013 18:51

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Už vidím, jak se na SW klávesnici smartphonu, na které je nadlidským výkonem napsat i SMSku, patláte na terminálu :)

    PowerShell mi připadá jednodušší než bash, a k tomu je to daleko silnější nástroj fungující i ve světě GUI, který není omezený na pouhé parsování textů.
    Co má kategorie real time a mission critical systémů společného se shellem? Například řada systémů raketoplánů běžela pod DOSem :D

    Cache vám možná zrychlí parsování konfigurace při čtení, ale 1. hrozí nekonzistence konfiguráku a cache, 2. musíte cache přestavět po každé změně konfiguráku, 3. nepomůže vám s výkonem při zápisu.
    Naopak není problém exportovat kus Registry do textového souboru. V tom exportu pak můžete upravovat hodnoty ručně, a pak je naimportovat. Samozřejmě by to mělo smysl jen když nenaběhne GUI, což se jaksi nestává, protože Windows nejsou Linux. A když se to snad stane, dá se situace typicky řešit z GUI instalačního média.
    Srovnávat verze konfigurace můžete pomocí srovnání textových exportů. Osobně jsem ale ještě neviděl jedinou situaci, kdy by to bylo potřeba.