Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Mnichov úspěšně dokončil přechod na Linux od Lael Ophir - No vidíte. Když vzdáleně ovládáte Windows 8 nebo...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 12. 2013 22:28

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    No vidíte. Když vzdáleně ovládáte Windows 8 nebo Windows 2012, jde to z tabletu naopak velmi dobře.

    Ano, síťovka se dá nastavit z GUI. Bohužel na každém UNIXu jinak, a ty rozdíly jsou velmi výrazné. Jinak nastavovat síť z command line můžete samozřejmě i ve Windows.

    Rychlost zápisu samozřejmě relevantní je. Podobně i vícenásobný přístup, protože spousta nastavení je sdílená mezi více procesy/thready. A bordel ve formátech zase komplikuje jakékoliv nastavování z GUI.

    Proč je absurdní srovnávat filesystém nebo databázi s konfiguráky? Když se bojíte, že se vám vysype Registry (což se kupodivu nikomu nestává), proč se nebojíte stejným způsobem i o RPM DB, MySQL nebo ext3? Registry navíc má transakční mechanismy a zálohu posledního dobrého stavu.

    V konfiguraci se toho mění spousta. Pomůže vám když zjistíte, že se konfigurák OOo změnil? Prakticky pokaždé se uloží seznam naposledy použitých souborů, nějaká změna toolbaru apod. Co konkrétně se v tom obrovském konfiguráku (je to XML, ideální lidsky čitelný formát :)) změnilo, to z toho stejně nezjistíte.