Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Mnichov zvažuje přechod na Microsoft Windows do roku 2020 od Lael Ophir - A to si vážně myslíte že ti, kdo...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 2. 2017 18:02

    Lael Ophir

    A to si vážně myslíte že ti, kdo v Mnichově před lety navrhli migraci na Linux, neměli oblíbenou platformu a oblíbené aplikace? :) Můžete jmenovat šéfa jejich migrace, zelené kteří pro ni hlasovali na radnici, a zamýšlet se jaká byla asi role společnosti SuSE (Software- und System-Entwicklung), která se ucházela o roli na projektu LiMux. Všechno jsou to pěkné spekulace, ale nic z toho.

    Ad MS do Mnichova take neprijuchal v dobe migrace na Linux tak uplne nahodou - MS měl německou pobočku v obci Unterschleißheim, pár kilometrů na sever od hranic Mnichova (mimochodem tam sídlí třeba i pobočka Adobe Systems), a sídlí tam podle všeho už pěkných pár desítek let (našel jsem reference z roku 1998). Fakt myslíte že přestěhování pobočky o cca 10km z širšího předměstí blíž k centru města je důvod k migraci na Windows? A ohledně toho načasování: projekt LiMux běží od roku 2003, přípravy začaly ještě o pár let dřív. Předpokládám že podle vás by tedy MS neměl řekněme od roku 2000 sídlit poblíž Mnichova, natož si přímo ve městě pronajmout budovu, protože jinak je to zjevná ne-náhoda? :)