Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Mnichov zvažuje přechod na Microsoft Windows do roku 2020 od Lael Ophir - Děkuji za informace. Dokonce se zdroji, to je...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 2. 2017 16:16

    Lael Ophir

    Děkuji za informace. Dokonce se zdroji, to je dobrý standard. Upřímně jsem čekal jestli se přínosným způsobem zapojí kolega NULL; to se bohužel ani tentokrát nestalo.

    Dokumentace nic moc, ale lepší než nic.

    Možnost přidávat drivery za běhu je pěkná, ale bohužel například nelze vyměnit X11 driver za chodu (vyžaduje to restart X11 serveru, a to efektivně odstřelí všechny aplikace, protože se k session nelze znovu připojit). Dále mi připadá, že práce s více drivery pro jedno zařízení na Linuxu není řešená ani tak jako na Windows, natož lépe. Ovšem problém Linuxu není ani tak ve více driverech pro jedno zařízení, jako spíš v dostupnosti nula driverů pro spoustu zařízení.

    Ohledně možnosti zakompilovat driver do kernelu: nevidím to jako výhodu, spíš naopak. Ve Windows jsou všechny drivery externí, a na rozdíl od Linuxu má kernel stabilní ABI, takže to není tak že s každým buildem (a odlišnými parametry překladače) je potřeba driver přeložit znovu, případně modifikovat.