Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Mnichov zvažuje přechod na Microsoft Windows do roku 2020 od Lael Ophir - Makra ze starších verzí MS Office fungují zpravidla...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 2. 2017 17:50

    Lael Ophir

    Makra ze starších verzí MS Office fungují zpravidla bez problémů. Samozřejmě vám nikdo nebrání testovat v makru verzi Office nebo OS, případně funkci vázat na lokalizované názvy funkcí apod., a pak můžete mít problém. To je ovšem problém špatně napsaného makra, ne aplikace.

    Ad když stále máš lidi co mají maximálně MS Office 2003, a dostanou docx či xlsx - Office 2003 má skoro 3 roky po skončení podpory. Obecně od starší verze aplikace těžko očekávat, že bude mít ty funkce, které má novější verze. Pro Office 2000 až 2003 existuje Compatibility Pack, který umožní otevřít nové XML formáty a zobrazit z nich to, co daná verze zobrazit umí.

    Ad neuloží ve starší verzi programu,ALE ZMĚNÍ PŘÍPONU - to je ovšem problém uživatele, ne SW. Netestoval jsem jestli starší verze Office s Compatibility Packem sežere i .docx/.xlsx soubor přejmenovaný na .doc/.xls, ale předpokládám že ano.