Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Mnichovská koalice je rozhodnutá: do roku 2020 chceme zpět Windows od highway - Ano asi takhle to bylo. K tomu Linux...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 11. 2017 16:44

    highway (neregistrovaný)

    Ano asi takhle to bylo. K tomu Linux v Mnichově počítal se SuSE, což byla tehdy německá firma a počítalo se se spoluprací. Jenže kde je dnes SuSE, proto Mnichov se musel starat sám.
    A hlavním problémem není Linux, ale MS Office. Interní věci šlapu docela normálně, s Officem jsou problémy. Dnes každý, kdo otevře Excel, začne použivat makra a vzorce, kde je kompatibilita Libre Office horší. A Microsoft nespí: od verze 2013 "upravili" kompatibilitu s ODT formátem tak, že MS Office ODT je nekomatibilní Libre Office ODT, což je ten použitelnější formát pro text - schválně si to vyzkoušejte, zejména na text s obrázky. Alternativou je DOCX, což je příšerný formát, ale je to tak uděláno schválně, aby nikdo nebyl schopen vytvořit konkurenční procesor. Takže pokud vám přijde mail s wordovským dokumentem tak v LibreOffice/O­penOffice máte smůlu. Mnichov se snažil to opravit, r.2015 vstoupil do Document Foundation (nadace co stojí za LibreOffice), ale zástupcům Mnichova se nepodařilo prosadit vlastní požadavky. Kdo sleduje dění kolem LibreOffice, tak se nediví.