Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Mnichovská koalice je rozhodnutá: do roku 2020 chceme zpět Windows od Lael Ophir - Oni řešili i další problémy. Například jejich derivát...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 11. 2017 18:30

    Lael Ophir

    Oni řešili i další problémy. Například jejich derivát Ubuntu měl problémy s podporou HW. Když už odladili podporu HW na stávající stroje, tak chyběla podpora pro nově koupený HW. Jenže při použití novějšího Hardware Enablement Stacku to přestalo fungovat na některém starém HW, takže bylo potřeba všechno znovu přetestovat a znovu ladit.

    Pokud jde o sobory typu .odt, tak ty by měly být založené na standardu ISO/IEC 26300-1:2015 (OpenDocument). Nevím kde konkrétně je problém, ale historicky LibreOffice píše dokumenty, které obsahují spoustu věcí, které v tom standardu vůbec nejsou.

    Ad DOCX, což je příšerný formát, ale je to tak uděláno schválně, aby nikdo nebyl schopen vytvořit konkurenční procesor - Je to rozsáhlý formát, ale velmi dobře dokumentovaný.

    Ad Kdo sleduje dění kolem LibreOffice, tak se nediví. - Kolem LibreOffice se pokud vím děje hlavně to, že se nic neděje. Rozvoj formátu OpenDocument prakticky usnul, a projekt LibreOffice občas uvede novou verzi s novým logem a ikonkami. Předpokládám že nemají dost zdrojů, s čímž souvisí i ta (ne)podpora formátu ISO/IEC 29500 (OOXML).