Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Mobilní i desktopové aplikace mají v 70 % případů bezpečnostní chyby v open-source knihovnách od Miroslav Šilhavý - To je naprosto v pořádku, je jasné že...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 5. 2020 19:16

    Miroslav Šilhavý

    To je naprosto v pořádku, je jasné že se musí hledět na jakost a na odpovědnost vždy podle závažnosti užití a situace. Šroub na uchycení obrazu na stěnu také nebudu chtít zkoumat tak, jako šroub který drží brzdy v autě.

    Chtěl jsem vyjádřit, že mi přijde naprosto korektní, když se o tomto tématu píše. Přispívá k všeobecnému obzoru všech, co software používají. Absurdní na tom podle mě je, že se na to v mnoha oborech prdí. Nevím, jestli jste zaregistroval například, jak v praxi dopadla bezpečnost v českých nemocnicích? Je to méně důležitý obor než automotive? Jediný rozdíl je, že výrobce automobilů sám nese přímou odpovědnost a v nejlepším případě přivede svoji značku na buben, v nejhorším si půjdou lidé z vedení i posedět. U nemocnic se nestalo nic, nikdo odpovědnost necítí, nikdo ji nevymáhá a vesele se flikuje dál.