Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Mobilní systém Tizen získal další podporovatele od Lael Ophir - Registrační poplatek pro individuálního vývojáře je USD 19,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 2. 2014 18:17

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Registrační poplatek pro individuálního vývojáře je USD 19, v ČR 365 Kč. Studenti mají v rámci DreamSpark možnost publikovat aplikace zdarma.

    Windows Phone Store má před 200k aplikací, o nedostatku bych nemluvil. Problém s aplikacemi nastává pokud jich nemáte pár desítek tisíc, a pokud nemáte ty důležité - kvalitní offline GPS navigaci, sociální sítě, slovníky a překlady, úpravu fotek apod. Když jsme u toho, tak MS nasbíral vývojáře i aplikace velmi rychle, což asi nikdo jiný nezopakuje. MS má výhodu v kvalitních vývojových nástrojích, a obecně v tom, že jeho firemní kultura je založená na vývojářích.

    Jak si představujete tu upgradovatelnost? Mobilní OS pro daný telefon je ještě obtíženější vytvořit, než u kvalitně odladěného OS na notebooku. Je to spousta driverů (které dodávají výrobci HW), dodatečných nastavení a specifických funkcí (řekněme nastavení vysoké citlivosti dotekové vrstvy pro podporu ovládání v rukavicích, ekvalizér zvuku apod). Pokud HW nevyrábí přímo výrobce OS, je pro něj prakticky nemožné zajistit opravdu vyzkoušený a funkční upgrade pro všechna zařízení.