Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Mobilní systém Tizen získal další podporovatele od Lael Ophir - MS nepřišel s UI pro retardované, ale s...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 2. 2014 23:10

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    MS nepřišel s UI pro retardované, ale s UI pro dotekové displaye. Zkuste si někdy nabootovat desktopové distro Linuxu na tabletu, a používat ho prstem. Nejspíš zjistíte to co já u Windows XP - prostě to nejde. Naopak Metro se na tabletech používá velmi dobře. S myší je to trochu změna, a ta navíc nic moc nepřináší, ale v principu se dá dělat totéž, co ve starších verzích.

    Jsou dialogy, kde je fixní velikost opravdu problematická. Ale když například vybírám defaultní zvukovou kartu, je mi fakt jedno, že nemůžu okno zvětšit, protože tam nic nemůže přetéct. Většina z těch pár zbývajících fixed size dialogů je právě z téhle kategorie.

    Ad dnes mame stroje, ktere jsou mozna tisickrat rychlejsi, nez kdysi. Bezi nam na nich Widle rychleji? - mohl jste si všimnout, že ta rychlost záleží hlavně na HDD. HDD se až tak dramaticky nezrychlily. A mimo jiné máte dnes GUI s cca 8x větším počtem pixelů, ze kterých každý zabírá cca 8x víc paměti; asi nepřekvapí, že to chce víc výpočetního výkonu. K tomu máte v počítači například kvalitní Unicodové fonty, které zabírají víc místa, než kompletní instalačky Windows 95.
    BTW například Windows 95 nebyly na stojích té doby ve srovnání s dneškem nijak zvlášť svižné. Zkuste někde vyhrabat HW z roku 1995, nainstalovat si Win95+Office95, a změřit si rychlost bootování a spouštění aplikací. Budete překvapený, jak vás klame paměť.