Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Mobilní systém Tizen získal další podporovatele od Seti - Aha, 3D pohled, tak to pak jo. Psal jsem...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 2. 2014 8:55

    Seti (neregistrovaný)

    Aha, 3D pohled, tak to pak jo.

    Psal jsem renderování vektorů, ne renderování mapy, ale to na věci nic nemění. To, jak zajišťují zobrazení mapy výrobci navigací, není vůbec podstatné, nicméně to ty krabičky zvládnou a já nevidím nejmenší důvod, proč by to nemohly zvládnou smartfouny v HTML 5. Teď jsem zkoušel na tabletu WebGL verzi Quake a dával mi slušných 18 fps, což je na navigaci naprosto zbytečně velké číslo, u mapy navíc není třeba počítat a rederovat žádné povrchy z bitmap, světelné a jiné efekty a podobné náročné věci, cesty jsou kresleny jednoduchými úsečkami, ani se nepoužívají křivky.

    No vidíte, já si zase neuměl před 2 lety představit, že bych kdy mohl vlastnit tablet, považoval jsem to za naprostou zbytečnost. Pak jsem si ho pořídil z pracovních důvodů kvůli testování a dnes? Je to úplně naopak, používám ho na všechno možné, od prohlížení webu, až po vzdálenou správu serverů.

    Tak si vyberte. Buďto si neumíte představit psát navigaci v HTML 5, nebo si neumíte představit, že bude rozumně fungovat na levných telefonech s FirefoxOS.