Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Monitoruje Microsoft jak dlouho máte spuštěny Windows 10? od b.f.u - nemáte žádnou fantazii. rozhodně je čas se začít bát....

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 1. 2016 14:11

    b.f.u (neregistrovaný)

    nemáte žádnou fantazii.

    rozhodně je čas se začít bát. pokud se jedná např. o PC na kterém jsou citliva data, a někde je evidováno, že je zapnutý vždy dvě hodiny ráno a dvě hodiny večer, tak to potenciálnímu útočníkovy (spíše však třeba zlodeji) dává jasnou představu o tak kdy u toho PC (a potažmo v té kanceláři/bytě/do­mě) někdo sedí a kdy ne a tedy i např. kdy je vhodná doba pro vloupání a kdy nikoliv. nebo naopak pokud bude vědět že se jedná o PC konkrétního člověka, pak to mimo jiné znamená že v ten čas kdy to PC používá, nemůže být zároveň na jiném místě.
    jediné co "útočník" potřebuje, je dostat se k temto datům. No, po pravdě, útočník bude spíš někdo kdo vám bude např. montovat štěnici do kanceláře když tam nejste, nebo nekdo kdo bude chodit za vaší manželkou když naopak v té kanceláři jste, ale o to nejde. Jde jen o to, jakou máte fantazii.

    To jsou samozřejmě jen příklady toho k čemu je toto neužitelné
    .
    pokud si nedokážete představit zneužití nějaké informace, pak to znamená jen to, že nemáte dostatečnou představivost nebo dostatečné vzdělání, ne že se ta informace nedá zneužít. No, to že se zneužít dá ani neznamená že ji nekdo dopravdy zneužije, ale o to tu asi zas tak moc nejde, že?