Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Mozilla Binary Transparency nabídne ověření binárních souborů od peter - Tusim nove se pouziva gzip/bzip, takze datove uspornejsi...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 4. 2017 13:51

    peter (neregistrovaný)

    Tusim nove se pouziva gzip/bzip, takze datove uspornejsi by to mohlo byt, pokud by se jednalo o plain text. Binarka je vicemene uz jakysi druh komprimovaneho souboru.

    No, jenze, mila mozilla prisla 100 let za opicemi. Zverejnovani md5 nebo sha1 sumacnich kodu uz leta delaji bezne jine servery.

    Kdybych byl hacker, tak prepisu kod FF tak, aby se overoval vuci me strance a aby uzivatel videl mou stranku i v prohlizeci. At uz bych to obchazel pres servery nebo prepsanim kodu FF. Proste by uzivatel pouzival muj kod za vsech okolnosti. Leda mozna preinstalovanim pc by se ho zbavil. Pokud bych nemel hackle servery a neposlal mu vzdy ff z me stranky :)
    Pripadne by se dal nasadit cerv, ktery mu tu stranku podvrhne nebo prepise text hlasky.
    PC jsou tak otevrene na libovolne moznosti manipulace... Pokud to nejde pres sw, muzes vymenit hw. Nebo muzes ovlivnovat data z venci (laser, el.mg. vlny, ...).

    Jinymi slovy, tohle je stale naprosto zbytecna vec. Zrusi cast hackovani, ale ostatni v pohode projdou a budou tvrdit, ze je FF oficialni, ikdyz nebude :)