Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Mozilla ukazuje nový Firefox s rozhraním Proton od had - Predne, jak rikate, je na to extension. Osobne mam...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 5. 2021 14:28

    had

    Predne, jak rikate, je na to extension.

    Osobne mam na programovani monitor svisle a tedy panel na strane by akorat zavazel. Predpokladam tedy, ze pouzivate monitor na lezato.

    Ja jsem si treba zvykl pouzivat 'tabmanager', coz je ta mala sipecka, ktera se vam zobrazi uplne vpravo, jakmile vycerpate mnozstvim tabu sirku obrazovky. Pod ni se skryva cely seznam otevrenych tabu a lze v nem i vyhledavat. Aby byla sipecka zobrazena porad, lze nastavit v about:config volbu 'browser.tabs­.tabmanager.e­nabled' na true.

    Lze take vyhledavat mezi otevrenymi taby zapisem '% hledany-tab' do search baru. Znak * prohledava bookmarky a znak ^ historii.

    Kdyz mam tyto dve moznosti, nechapu, proc bych mel mit trvale zobrazeny velky sloupec, ktery je mi pri prochazeni webu uplne k nicemu. Pouze zobrazuje seznam otevrenych tabu a ten potrebuji pouze, kdyz je chci prohledat, coz muzu dvema vyse popsanymi zpusoby. Naopak, aby se mi dobre pracovalo, chci mit pred ocima vzdy jen relevantni informace. Ve vscode tedy typicky 'zen mod'. Ve firefoxu fullscreen mod.

    Ted to nemyslim lze, jen jako konstruktivni kritiku - zkuste namisto kritizovani firefoxu zmenit svuj pohled na praci, resp. na dosud zazity zpusob, jak pracovat.