Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Mozilla zafinancuje nápady, které pomohou decentralizovat web od Prezdivka - Citace: "staci se podivat na socialni bublinu vytvorenou...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 6. 2017 10:25

    Prezdivka (neregistrovaný)

    Citace: "staci se podivat na socialni bublinu vytvorenou geografickymi podminkami ceske kotliny. staci popojet kousek jinam a lide jsou uplne jiny. vetsina tam uz neposloucha talenky typu helenka, hanka, karel a michal... atp."

    Asi se vam to nebude libit, ale vase "montovani nyni popularniho vyrazu socialni bublina" na nesouvisejici okolnosti samo o sobe ukazuje, ze jste take obeti manipulace. Umelci, ktere jste jmenoval nemaji se socialnimi bublinami spolecneho vubec nic, tohle jednoznacne souvisi vyhradne s kulturou. Kultura a spolecnost spolu sice souvisi, ale socialni bubliny s kulturou souvisi asi jako pouzivani imperialniho systemu (palce, stopy, yardy, ...) s teorii o vyvoji druhu.

    Jeste specialne k te poznamce o Helence, Hance, Karlovi, Michalovi ... Tady ve Svycarsku si lide pred asi sesti, sedmi lety volili nejlepsi svycarskou pisen vsech dob. Neco podobneho jako byla treba v Cesku "komedie stoleti" (S tebou me bavi svet) nebo "nejvetsi Cech" apod. Co myslite, ze vyhralo?
    1. misto https://www.youtube.com/watch?v=ApdlFiBJcBQ
    2. misto https://www.youtube.com/watch?v=RlHsr8Z-NHM

    Jinymi slovy v ankete z 21. stoleti obsadila prvni misto "dechovka" z tricatych let, druhe misto svycarsti souputnici Helenky, Hank, Karla a Michala z osmdesatych let.

    Zaverem, at se budete snazit jakkoliv, socialni bublinu na kulturu proste nenaroubujete ani kdybyste se potento. "Socialni bubliny" souvisi vyhradne s manipulaci a s omezovanim a upravovanim zdroju informaci a dale s vymyvanim mozku, kdy "vycviceni uzivatele" ani nic jineho nechteji "z vlastniho presvedceni".