Hlavní navigace

Názor ke zprávičce MS Windows Home Server poškozuje soubory od LO - Neřekl bych, že COM má problémy s výkonem....

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 1. 2008 12:24

    LO (neregistrovaný)
    Neřekl bych, že COM má problémy s výkonem. Celkem drahé je vytváření instance objektu, což řeší .NET lépe. Robustnost bych také neviděl jako problém. Naprostá většina všeho, co dnes používáte pod Windows, je sestavená z hromady objektů, a funguje to velmi dobře. Problémy se vyskytují sporadicky, a vyskytovaly by se i při použití jiných technologií (protože IT je v principu problémů plné).

    Kde je problém se server objekty? MS Word i Outlook je na serveru naprosto bez problémů. Stejně nakonec nepoužíváte front-end, ale jen pár jejich objektů. Nebo si představujete, že jde o monolitickou aplikaci? Když jsme u Outlooku, říká vám něco MAPI, CDO?

    Někteří lidé tu tvrdili, že nechápou, proč MS opouští něco tak geniálního, jako je COM. Jiní (jako by) tvrdí, že je to hnus, který by měl být opuštěn nejlépe včera. Bohužel jste neuvedl, jaké problémy COM údajně má. Těžko zmiňovat HW náročnost, a jedním dechem mluvit o Javě (která je synonymem pro požírač zdrojů).

    Java a .NET jsou částečně srovnatelné. Java byla především pěkný jazyk. Jde o managed prostředí, což také není špatné. Bohužel jako platforma je oproti .NETu velmi holá.