Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Muž prohrál žalobu na své sousedy, prý je nemocný kvůli jejich Wi-Fi od JKL - No nemůže :) Pokud je silný Sluneční vítr,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 9. 2012 11:33

    JKL (neregistrovaný)

    No nemůže :) Pokud je silný Sluneční vítr, tak nefunguje a nejen WiFi, ale ani mobily, televizní vysílání atd. a projevují se silné ruchy.

    Každopádně Slunce a jiné hvězdy vyzařují stále i mimo Sluneční nebo hvězdné větry a zarušují tak všechny signály. Proto se s běžnou domácí WiFi a notebookem prostě nepřipojíte dál než cca 30 metrů od AP.

    Ovšem na intenzitu to nemá vliv, protože samozřejmě ten signál zařízení detekují, ale vlivem rušení je pro ně nesmyslný.

    Asi jako když jste na diskotéce a všude kolem je plno řevu - slyšíte, že je kolem řevu, až Vás z toho bolí hlava, ale člověk, který stojí metr od Vás mluví, víte, že mluví, ale nevíte CO ŘÍKÁ - nerozumíte mu!

    Musí Vám buď mluvit přímo do ucha (u WiFi je to jako použít ultrasměrovou anténu) nebo musí řvát jako svině, aby na tom metru od Vás byl nejhlasitější zvuk od něj (u rádiového a televizního vysílání se běžně používá výkon v řádu tisíců až statisíců W).